Alchemie

Alchemie: de gouden sleutel

Alchemie is een natuurfilosofie die aan de basis staat van de westerse cultuur. Het is een spirituele kunde die gebruik maakt van symbooltaal uit de natuur, de metalenleer en de chemie. Het archetype hiervan is de smid, werkend met de Vuren van de Innerlijke Aarde, in zijn zoektocht naar goud. Het is een beeld dat staat voor de zoektocht van de mens naar verlichting. Persoonlijke transformatie en groei door het vermogen om ‘droesem van wijn te scheiden’: dat is de gouden sleutel waarmee bijvoorbeeld ook de psycholoog Jung de poort naar het onbewuste wil openen.

Het alchemistisch zuiveringsproces

De Hermetic Order of the Temple of Starlight begeleidt u in uw zoektocht naar innerlijke verlichting. Alchemie kent zeven stappen van persoonlijke groei in een purificatieproces; zeven stappen waarin de mens zichzelf transformeert en zijn of haar maximale potentie bereikt. Die volledige ontplooiing is het ‘goud’, de weg ernaar toe is ‘de steen der wijzen’: de spirituele matrix voor ontwikkeling.

Gilde en mysterie

Het beeld van de goudsmid, eenvakman, meester voor leerling, symbool voor mysterie en transformatie. Dit beeld is voor Rozenkruisers, Vrijmetselaars, Golden Dawn en nu de Hermetic Order of the Temple of Starlight symbool voor de weg naar verlichting.
Een weg van praktische Tempel Trainingen, meditatieve Solo Magical trainingen en de spirituele Temple Retraites. Samen werken, samen zoeken naar het ‘Alchemistische Goud’ van de Westerse Mysterietraditie.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

contact

 

  • English
  • Nederlands
  • Deutsch

Ina Custers-van Bergen magister Hermetic Order of the Temple of Starlight

'Ik zie steeds meer bij mensen het verlangen om voor een spirituele training te kiezen. Het geeft je solide achtergrond waardoor je jouw opgedane ervaringen en boekenwijsheid kunt om zetten naar een eenheid. Zo kun je  mystieke ervaringen oproepen en intensiveren, en deze integreren in je leven'.

Ina Cüsters-van Bergen, Magistra and Director of Studies

Volg @Inacusters

      

@TempleStarlight