Sword in the Stone - part II - Temple Retreat by Ina Custers-van Bergen

 

met: Ina Cüsters-van Bergen

Residentiele Temple Workshop Lente 2009

 

 

Een bijna ongelofelijke ervaring ...

 

En jazeker, het was absoluut een ongelofelijke ervaring! Terwijl ik hier aan mijn bureautafel zit moet ik toegeven dat het heel moeilijk is om de juiste woorden te vinden. Zijn er woorden die deze magische, wonderbaarlijke, diepe ervaring kunnen uitdrukken?

 

De betovering begon al vroeg in de prelude. 'O ja Ina, ik draag de liefde voor Avalon zo diep in mijn hart. En ja, het was mijn diepste wens om Morgaine le Fay te mogen verbeelden tijdens deze workshop! Maar hoe wist jij dat? Jij wist dat! Dit zijn de speciale momenten, wanneer de magie je zachtjes op de schouder tikt. .... Ik huilde mijn eerste vreugdetranen al vroeg, al voordat de workshop zelfs nog maar gestart was.

 

Ridders en Vrouwen van Camelot

 

Voor deze workshop was ons gevraagd om een kostuum voor onszelf te creeeren. Priesters en priesteressen, ridders en edelvrouwen. En iedereen had er iets geweldigs van gemaakt. Iedereen zag er zo mooi uit, zo magisch!. Dit droeg enorm bij tot de hele sfeer van de workshop.

 

Toen ik aankwam op de vrijdagmiddag was de tempel al gereed. Wat een werk hebben jullie ervan gemaakt, Ina en Diana!
In de avond was het tijd om de mythen tot leven te laten komen. Het was het tijdstip dat het Graal Ritueel begon in het kasteel van de Visserkoning. Wij assisteerden de Zeepriesteres Vivienne le Fay met het creeeren van een magische plek. De ongelofelijke ervaring was begonnen.... .

 

Morgaine le Fay spreekt....

 

Er zijn geen woorden te vinden om uit te drukken of uit te leggen wat voor beelden en symbolen ons werden gegeven tijdens de voortdurende rituelen. Ik keek met mijn innerlijke ogen, hoorde met mijn innerlijke oren. Wij allen betraden het Graal Kasteel en we werden geroepen voor de Graalqueste. We ontwaakten de Drakenkrachten die in diepe slaap lagen onder de aarde. De Vrouwe van het Meer riep het Zwaard naar beneden, en het kwam op een bliksemflits. Ikzelf weefde de scabbard voor dit magische zwaard: Excalibur.

Wij waren allen getuigen op het Alchemistische Huwelijk, het huwelijk tussen de Koning van het Land en de Witte Hemelkoningin. Tijdens het feest gebeurde er een wonder. Een voor een werden we naar het woud gelokt, om de sporen te volgen van een wonderbaarlijk wit hert dat op de bruiloft verscheen. En iedereen keerde terug met een geschenk van het hert.

 

De Betoverde Wouden

 

In de nacht van de volle maan werden we naar buiten geroepen. In een processie wandelden we door de betoverde wouden. We verzamelden aan het meer. Hier riepen we de Maan naar beneden (O, mijn geliefde Nimue, wat was je mooi!). We openden de elementale sluiers en we stapten in de Anderewereld. We waren uitgenodigd om getuige te zijn van het inspinnen van Merlijn, en zijn transformatie naar een Zoon van het Licht.

 

In de nacht bewaakten we het kasteel. We hielden vigils met trance werk. En die beroerden de soep in Bran's ketel nog heftiger. We hadden grote visioenen!. Galahad, de Graal Prins werd geridderd - en de lucht kraakte en vibreerde. Toen kwamen de woorden die een onvermijdelijk noodlot aankondigden;

 

Arthur, koning voor eens en altijd!

 

... I heb een visioen. Er komt pijn en verdriet. Al dit zal verdwijnen. Maar het zal transformeren naar iets nieuws en wonderbaarlijks. De Graal zal veilig zijn, want de Graal is een Steen. Ze kan nooit sterven. Ze wordt veilig bewaard op de Inner Planes, en zal opnieuw verschijnen op een ander tijdstip en een andere plaats.' En na deze profetie volgde het onvermijdelijke einde; de koning stierf! Oh Arthur, we rouwen om je dood. Maar je erfenis wordt niet vergeten, want jij bent onze koning, Voor Eens en Altijd.

 

Terug en weer thuis, en temidden van het dagelijks leven, kan ik nog steeds de beelden en de mythen in mij rond voelen gaan. De nevelen zijn dun, en Avalon is heel dicht bij.

Dank je Ina, Vrouwe van het Meer

 

Morgaine le Fay - Nicole - Venus Omgeving Würzburg, Duitsland

 

Do you want to make your life magical too? 
And do you want to be informed
about the latest news and events:
Subscribe to Good Heavens Today now:
our free online magazine

I want to see more pictures of this workshop Next page