Ina Cüsters-van Bergen - Magister en Director of Studies

 

 1. Wie is Ina Cüsters-van Bergen?
 2. Auteur
 3. Bewustzijnstrainer en inspirator
 4. Trainer voor evenementen
 5. Haar lesmethoden

 

 

 

1. Wie is Ina Cüsters-van Bergen?

 

Ina Cüsters-van Bergen heeft in 2003 de Hermetic Order Temple of Starlight® opgericht, samen met de toenmalige leden van Lodge Auset Hekau, en de leerlingen die toen al geassocieerd waren met de school. Ina geeft les in de Westerse Mysterietraditie.

 

'Ik zie steeds meer bij mensen het verlangen om voor een spirituele training te kiezen. Ik biedt een solide training die je helpt om jouw leven te ontwikkelen. Zo gaan die mystieke ervaringen zich intensiveren, en krijgen deze op een magische wijze ook écht vorm in je leven'.

 

Ina is een z.g. Cosmic Mediator en een Derde Graads Initiate. Ze is een zeer ervaren rituele magiër. Haar initiatielijn komt van Moina Mathers en J.W. Brody-Innes vanaf de Alpha et Omega Lodge of the Stella Matutina Temple van de Golden Dawn, via Dr. Theodore Moriarty naar Dion Fortune, de oprichtster van de Society of the Inner Light, en via W.E. Butler en Dolores Ashcroft-Nowicki van de Servants of the Light.

 

 

Nadat Ina zich eenmaal had aangemeld voor het studieprogramma van de SOL ontwikkelde ze zich eerst tot supervisor, vervolgens tot Europese coördinator en als derde graad adept richtte ze in 2003 haar eigen school op; de Hermetic Order Temple of Starlight®, een erkende dochterschool van de SOL.

 

'De Westerse Mysterietraditie zoals ik die leerde van Dolores bij de SOL raakte mij zo diep dat ik vanuit mijn diepste innerlijke wezen wist dat ik een van de fakkeldragers was. Dat werd mij al vrij snel na aanvang van mijn studie daar ook indringend duidelijk gemaakt door het Contact van de school. Het maakte dat ik haast had, ongelofelijke haast om op tijd klaar te zijn. Dit Weten liep voortdurend mee en Hij voorzag mij voortdurend van informatie vanuit een andere zijns-laag. Ik had dus eigenlijk twee leraren.'

Ina Custers-van Bergen

 

Dolores was haar grote voorbeeld, maar het was op Zijn aanwijzingen dat zij na vele jaren de SOL verliet om een nieuwe school te stichten.

 

'Dolores is ongelofelijk belangrijk geweest voor mijn eigen spirituele ontwikkeling. Van haar heb ik 'het vak' geleerd. Met haar wijsheid, haar eindeloze energie, haar geweldige humor en haar ongelofelijke creativiteit in het vormgeven van de Traditie, is zij een groot voorbeeld voor mij geweest, en een enorme inspirator.’

 

Ina’s missie en motto: Unifying the Two Lands

 

Momenteel heeft Ina zich volledig op het leraarschap toegelegd en schrijft ze lessen, rituelen, lezingen en workshops voor leerlingen in diverse landen. Haar doel is het weer toegankelijk maken van de oude Mysterieteksten en technieken voor moderne mensen die in praktische esoterie geïnteresseerd zijn.

 

 

'Ik vind deze technieken enorm belangrijk, omdat je via deze technieken mensen kunt helpen te groeien en te helen op heel diep onbewust niveau. Je hoeft niet te confronteren, de oude goden doen het werk, dat maakt dat de veranderingsprocessen heel soepel verlopen. Je wordt hierdoor beschermd, en telkens weer ondergedompeld in een weldadig bad van liefdevolle energie. Daarom heb ik het oude Egyptische motto van de Farao's tot mijn motto gemaakt. 'Unifying the Two Lands', de Vereniging van de Twee Landen. Hiermee bedoelden de oude Egyptische Farao's dat ze Boven- en Beneden Egypte met elkaar verbonden. Het is de aardse metafoor voor het verbinden van de Spirituele Werelden met de alledaagse wereld.'

 

Ina is een getrainde sociotherapeut, gecertificeerd hypnotherapeut en NLP practitioner. Zij werkte als manager binnen de gezondheidszorgager. Ina staat aan het hoofd van de Hermetic Order Temple of Starlight®. Zij ontwerpt alle trainingen van de Hermetic Order Temple of Starlight® op zo'n manier dat therapeutische vaardigheden, hypnose, NLP, Kabbala en Ceremoniele Magie tot één systeem worden. Deze combinatie van technieken stimuleert in de beoefenaren emotionele, mentale en spirituele gezondheid en groei.

Ina woont in Rotterdam en geniet 's avonds vanaf haar terras van het uitzicht over 'Rotterdam aan de Nijl' en ziet weerspiegelt in de Maas hoe de sterrengodin Nut zich elke nacht neerlegt op het land.
 

Voor meer informatie over Ina Cüsters-van Bergen klik je hier naar Wikipedia Encyclopedie;http://nl.wikipedia.org/wiki/Ina_Cüsters_-_van_Bergen
 

Ina spreekt - behalve Nederlands ook vloeiend Duits en Engels. Zij geeft ook workshops in deze talen.

 

 

 

2. Auteur

 

 

 Ina Cüsters-van Bergen is de auteur van het boek 'De weg naar de oude mysteriën'. Dit boek is in het Engels vertaald en heet 'The Temple of High Magic'.
 

Ina Cüsters-van Bergen is de auteur van de Tempel Training voor de eerste graad. Mensen die in deze graad werken zijn lid van de 'Order of the Exalted Land', de eerste suborde van de Hermetic Order of the Temple of Starlight®.
Ina is tevens de auteur van de Solo Magical Training: een intensieve magische training voor gevorderde studenten. Deze traint studenten voor de eerste graad en voor de hogere ordes van de Hermetic Order of the Temple of Starlight®.
 

Zij is tevens de auteur van het studiemateriaal, de rituelen, de cursussen, de weekend-workshops en de Temple Retreats van de Hermetic Order Temple of Starlight®.

Ina Cüsters-van Bergen werk momenteel aan het studiemateriaal voor de z.g. tweede orde van de Hermetic Order Temple of Starlight®, genaamd: The Builders of the Temple.

 

 

 

UIT: het voorwoord 'De weg naar de oude mysteriën', geschreven door Dolores Ashcroft-Nowicki

 

Ina Cüsters-van Bergen weet precies waarover ze praat. Ze is volledig getraind en is door het hele traject heen gegaan. Ze heeft met anderen gewerkt, en geleerd hoe je de valkuilen moet vermijden die te wachten liggen voor de onvoorzichtigen. De Wetenschap van het Gewijde – Hoge Magie - is een veeleisende studie. Ze vraagt tijd, inspanning, geduld en toewijding.

Dolores Ashcroft-Nowicki.
Director of Studies van de Servants of the Light
School for Occult Sciences

 

 

Lees meer over Ina als auteur op www.inacusters.nl

 

3. Bewustzijnstrainer en inspirator

 

Ina Cüsters-van Bergen heeft een zeer uitgebreide ervaring in het organiseren en leiden van korte workshops en intensieve meerdaagse trainingen.

Organisatoren van evenementen kunnen haar boeken voor lezingen, cursussen, trainingen en meerdaagse workshops. Ina’s lezingen zijn bronnen van inspiratie, Ina’s workshops laten zien dat Ceremoniële Magie behalve het magische werk ook een kunstvorm is.

Ina maakt hierbij gebruik van de oude mysteriekennis die door de eeuwen heen ‘van mond tot oor’ werd overgedragen om mensen tot hun ‘Magnum Opus’ te brengen; dit is wat er bedoeld wordt met het ‘Grote Werk van de Alchemie’ waardoor mensen leren excelleren in waar ze al goed in zijn.

 

 

 

 

 

4. Trainer voor evenementen

 

 

Bent u de organisator van evenenmenten en houdt u zich als organisator bezig met vragen zoals

 

 • Ik wil graag de mensen waar ik me werk een spirituele verdieping aanbieden, die inhoudelijk op niveau is en goed onderbouwd wordt.
 • Ik wil graag een spreker/ trainer uitnodigen die een prikkelende en nieuwe invalshoek biedt om naar zingevingvraagstukken te kijken
 • Ik wil samen met mensen in mijn omgeving patronen in mijn relaties doorbreken.
 • Ik wil dat we samen één team worden.
 • Ik wil mijn organisatie/ mijn team prikkelen om hun ervaringen te transformeren naar een hoger plan?
 • Hoe maken we de gebeurtenissen uit ons leven tot vruchtbare spirituele ervaringen?

 

 

Werken met de verborgen krachten van de Geest

Als bewustzijnstrainer werkt Ina met de positieve veranderingskrachten die in ieders geest verborgen zijn. Door haar lesmethoden roept zij spirituele ervaringen in mensen wakker, en ze leert hen die te gebruiken als een krachtbron in hun leven. Deze spirituele ervaringen brengen mensen in contact met hun onbewuste fundamentele archetypische patronen. Eenmaal in het bewustzijn tot leven gebracht worden het sturende krachten die richting geven aan ieders levensmissie.

 

'Ieders leven is het resultaat van de krachten die in je onderbewustzijn en je bovenbewustzijn actief zijn. Als je hiermee in contact treedt, krijg je intensieve spirituele ervaringen. De intensiteit van deze ervaringen, je vermogen om ze op te roepen en het focus wat je er op hebt zijn bepalend voor je gevoel van vervulling en zingeving. Deze ervaringen worden een krachtbron waarmee je jezelf kunt neerzetten in je alledaagse leven. Ik beschouw het onderbewustzijn als een groot reservoir van ongerealiseerde potentie. Op het moment dat je deze krachten gaat transformeren naar sturende spirituele krachten, dan boor je een enorm groeipotentieel aan in mensen.'

Ina Custers-van Bergen

 

 

 

5. Haar lesmethoden

In haar lessen en workshops combineert zij theorie en praktijk waarbij Ina gebruik maakt van technieken als Pathworking, mantrams, het neerzetten en opslaan van gedachtevormen, rituelen, energieoefeningen, vibratieoefeningen, healings- en autohypnotische technieken.
Tegenwoordig doceert zij, na een jarenlange en intensieve studie, de oude Egyptische inwijdingsweg, de Magische Kabbala en de zogenaamde Zeemysteriën: dit zijn inwijdingswegen uit diverse voorchristelijke tradities die een directe relatie hebben met de mythologieën over de sterren.

 

'Ik gebruik de Kabbalistische Levensboom als een muziekinstrument om de spirituele klanken van een breed scala aan tradities op te laten weerklinken. De 'Muziek der Sferen' noemden onze voorouders dit. Van kinds af aan keek ik al naar de sterrenhemel, en wist dat daar grote mysteriën lagen: die wilde ik leren kennen.'

Ina Custers-van Bergen

 

 

U kunt Ina Cüsters-van Bergen boeken voor de volgende trainingen en/of lezingen:

 

 

 • The Way of the Wise - Ritual Magic Series
 • The Gateway to the Gods - Ritual Magic Series
 • The Winding Waterway - Ritual Magic Series
 • The Tarot, journey to Twenty-two Astral Gates
 • The Sword in the Stone - Arthur mythology
 • The Atlantis Rings - Sea Mysteries
 • The Magus of Eternity
 • Anubis, guide through the Shaman’s Gate - Egyptian Mysteries
 • The Black Goddess of Miracles
 • The Ancient Oracles
 • Babylonian Moon magic - Babylonian Mysteries
 • The Mysteries of Eleusis - Greek Mysteries
 • The Magical Lotus of Healing - Egyptian Mysteries
 • The Egyptian Goddess Neith, Creatrix - Egyptian Mysteries
 • The Descend of Innanah - Babylonian Mysteries
 • The Return of the Goddess - Goddess Mysteries
 • Sekhmet when she dances - Egyptian Mysteries
 • The Labyrinth of King Minos - Greek Mysteries
 • The Seven Heavens Angelic - Christian Mysteries
 • Enumah Elish: the Creation of the World - Babylonian Mysteries
 • The Works of Hercules - Greek Mysteries
 • The Board game of the Inner Land
 • The Shem ha-Mephorash: 72 Angels of the Name of God - Jewish Mysteries
 • Introduction to the Western Mystery Tradition
 • Introduction to the Egyptian Mysteries
 • Introduction to the Magical Qabalah
 • The Seven Planetary Spirits – Astrological Magic
 • Isis, the Great One of Magic – Egyptian Mysteries
 • The Hidden Room of Osiris – Egyptian Mysteries
 • The Potter’s wheel – Egyptian astrological magic
 • The Creation of Talismans – Mediaeval Astrological Magic
 • The Body of Nut – Egyptian Astrological Magic
 • En natuurlijk past Ina de lezingen, cursussen en workshops aan, aan de doelen van uw organisatie.

Lees meer over Ina Cüsters-van Bergen als trainer voor evenementen op

 

Contactformulier